KoBra-sponsorvoorstellingen 21/22

 

Voor u als KoBra-deelnemer hebben we weer een mooie selectie sponsorvoorstellingen samengesteld en u kunt uw kaarten hiervoor bestellen. Uit deze selectie kunt u maximaal 40 kaarten aanvragen. Per voorstelling gaat het om maximaal 10 kaarten. 

 

wo 2 feb ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Rocky Horror Show

De Rocky Horror Show is een absolute must-see. Deze krankzinnige musical is een wereldwijd fenomeen met stevige rockmuziek en genomineerd voor vijf Tony Awards.  

Het pas verloofde stel Brad en Janet raakt verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter en zijn volgelingen. Een stormachtige avond die ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij seksuele escapades vele grenzen doen vervagen. Don’t dream it, be it. 

 vr 15 apr ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Bonita Avenue

Theaterbewerking van de internationaal bejubelde debuutroman van Peter Buwalda. Van de makers van de zeer succesvolle theatervoorstelling Turks Fruit 

In het spannende familiedrama Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius, wiskundige, oud-judoka en Rector Magnificus heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. De vuurwerkramp in Enschede is de voorbode van een explosie binnen het gezin. Terwijl zijn carrière tot grote hoogte stijgt, zakt Siem privé steeds verder weg in een modderpoel van leugens en bedrog. 
Met Hajo Bruins, Willem Voogd, Marieke Giebels, Oda Spelbos, Marijn Klaver

do 12 en vr 13 mei ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Koefnoen Live

Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live! Up-to-date en fonkelnieuw materiaal, vertolkt door vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corps-studentes Fleur en Madelon, recreatief gebruiker slash sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.  
in rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich in een scherpe, wervelendesatirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten. 

di 15 feb ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Gauthier Dance
Swan Lakes

Eric Gauthier, artistiek directeur van Gauthier Dance/Dance Company Theaterhaus Stuttgart, vroeg vier hedendaagse topchoreografen om hun visie te geven op het ‘ballet der balletten’. De vier creaties – van Marie Chouinard, Marco Goecke, Hofesh Shechter en Cayetano Soto – zijn niet bedoeld als een avondvullend werk, maar als ‘Zwanenmeren in het meervoud’: vier afzonderlijke, stilistisch volstrekt uiteenlopende choreografieën van vier makers die, vertrekkend vanuit een bekend verhaal, ieder een totaal nieuwe lading en invulling aan Het Zwanenmeer geven.  

do 21 apr ’22, 20:30 u
Concertzaal Tilburg

Cristina Branco – EVA

De Portugese zangeres Cristina Branco is een van de grootste fadista’s van onze tijd. Door haar moderne benadering van de traditionele fado, waarbij ze deze verrijkt met jazz, wereldmuziek en pop, heeft zij een compleet unieke stijl ontwikkeld. De vertolkster van het Portugese levenslied is al jaren een graag geziene persoonlijkheid op de Nederlandse podia en werkte in het verleden onder meer samen met BLØF. Tijdens dit nieuwe programma zal zij, naast eerder materiaal ook nummers van haar album EVA ten gehore brengen. Zelf zegt ze hierover: “EVA is het portret van iemand in tijden van verandering. EVA is wat ik wil zijn.” 

 

di 31 mei ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Opera Zuid
A Midsummer Night’s Dream

Benjamin Britten schreef de meest verleidelijke melodieën voor A Midsummer Night’s Dream. Deze romantische komedie van Shakespeare bezit nog steeds een ontroerende directheid. 
Voor regisseur Ola Mafaalani, die met dit werk haar operadebuut maakt bij Opera Zuid, is deze opera getuige van wat mensen elkaar kunnen aandoen uit naam van liefde.  
Het theater van Mafaalani is een traktatie voor de vijf zintuigen. Niet alleen de ogen en oren zullen in deze voorstelling getrakteerd worden, maar ook het gevoel, de reuk en de smaak kunnen gaan smullen.  
Samen met een topcast gaan Mafaalani en gelauwerd dirigent Karel Deseure een zwoele midzomernacht in, met als doel vooral het publiek te betoveren. 

di 8 t/m za 12 mrt ’22, 20:15 u
zo 13 mrt ’22, 14:30 uur

Schouwburg Tilburg

Titanic the musical

Een van de grootste Broadway hits van het afgelopen decennium en winnaar van twee Tony Awards komt terug naar Nederland. Titanic vertelt het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast is in maart te zien in Tilburg. Titanic heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond uit! Mis het niet.  

za 23 apr ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Ashton Brothers
A medicine Show

Na het grote succes van hun zomerspektakel Ashtonia waarmee ze tienduizenden mensen een unieke avond uit bezorgden waren de Ashton Brothers net begonnen met het maken van een gloednieuwe show…toen de coronacrisis alles tot stilstand deed komen. Maar nu is er A Medicine Show losjes gebaseerd op de successhow waarmee de groep 15 jaar geleden louter 5 sterrenrecensies ontving in binnen- en buitenland.
Eén ding is zeker: de stoelriemen mogen weer vast:
Rebels, onverschrokken, muzikaal en hilarisch. Een ongeëvenaard medicijn tegen de misère want Ashton Brothers garanderen het: Lachen is gezond!

vr 1 april ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Recirquel Company Budapest
My Land

De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken My Land een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus.

In dit ambitieuze circusproject bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tataarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is over het land.
Tijdens het Schotse Edinburgh Fringe Festival in 2018 was My Land dé grote hit!

 

wo 11 mei ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Ellen ten Damme
Casablanca

Na het grote succes van de show Paris-Berlin kon een vervolg niet uitblijven.
Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.
Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. 

Verplaatst, nieuwe datum volgt

do 3 feb ’22, 20:15 u
Schouwburg Tilburg

Igone de Jongh – I

Igone de Jongh, die in 2019 afscheid nam van Het Nationale Ballet brengt haar eerste  eerste solovoorstelling op de planken.

Ze doet dit samen met regisseur Ruut Weissman, choreograaf en danser Thiago Bordin en haar vaste danspartner Marijn Rademaker.

In haar voorstelling I danst de ballerina “de meest spannende” choreografieën uit haar repertoire. Daarnaast vertelt ze over haar leven als danseres.