KoBra-voorjaarsgala: Ballet Vlaanderen


VanManen-Cherkaoui_04_FALL_56_(c)FilipVanRoe VanManen-Cherkaoui_04_FALL_64_(c)FilipVanRoe

Deze avond kunt u genieten van een échte dansparel! Zo schreef het Belgische Knack: “Sidi Larbi Cherkaoui heeft zijn start als artistiek leider van Ballet Vlaanderen niet gemist. Met Van Manen/Cherkaoui viert hij de virtuositeit én de liefde. Het resultaat is een betoverend mooie ode aan het (ballet)dansen.”
Verschillende generaties, helemaal anders en toch zo veel gemeen. Je kan het zeggen over de meesterchoreografen Hans van Manen en Sidi Larbi Cherkaoui. Van Manen creëerde Solo (1997) op Bachs Vioolpartita voor drie dansers, omdat het tempo zo hoog ligt en de bewegingen zo abrupt zijn dat één mens ze niet rond krijgt. Faun van Cherkaoui geeft een nieuwe kijk op de mythische solo van Nijinski, op de muziek van Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune. Het programma sluit af met het nieuwe werk Fall, een wereldcreatie van Cherkaoui op muziek van Arvo Pärt. Als kleurrijke, vallende bladeren laten de 29 dansers zich meevoeren als door de wind.Bloedmooi!
Na afloop van de voorstelling bent u samen met uw gasten van harte welkom bij de afterparty in de studio. De keukenbrigade van Lucebert met chef-kok Tom Biessen staat garant voor de culinaire invulling deze avond!
Het kledingadvies voor deze avond luidt: heren: black tie | dames: feestelijk

Voor deze avond reserveren wij 10 kaarten per KoBra-deelnemer.

google-site-verification: googlec1a26a5f72f9e385.html