KoBra-najaarsgala: Jeff Wayne’s War of the Worlds

war of the worlds

Deze eigentijdse versie van Jeff Wayne’s science fiction rock musical War of the Worlds naar het gelijknamige boek van H. G. Wells wordt voor het eerst in een grote theaterversie in Nederland op het podium gebracht en de première vindt plaats in Tilburg. Niets voor niets, want de producent heeft zich voor deze uitvoering laten inspireren op deze mooie concertzaal.
De musical gaat over een aanval van bloeddorstige wezens van de planeet Mars die met hun driepotige machines de mensheid proberen uit te roeien. De hoofrolspeler, in de rol van de journalist, gespeeld door Bert Heerink, neemt u mee naar de tijd waarin hij als jonge man midden in deze intergalactische oorlog terecht kwam. Hij neemt u mee langs de verwoeste steden, vluchtende mensen, tevergeefse tegenaanvallen en de uiteindelijke vernietiging van de buitenaardse wezens.
The Eve of the War en Forever Autumn zijn slechts twee voorbeelden van hits die deze rockmusical heeft voorgebracht.
Ruim 150 geprojecteerde tekeningen vormen een indrukwekkend decor. Het is een zeer spectaculaire show met een tienkoppige band met vier violisten, waarbij u door middel van diverse special effects midden in de gevechten zit. Het verhaal is Nederlands gesproken, de liedteksten worden gezongen in het Engels.

google-site-verification: googlec1a26a5f72f9e385.html